De behandeling

Wanneer u voor het eerst langskomt in onze praktijk, zullen we uitgebreid de tijd nemen om u te leren kennen. Tijdens dit kennismakingsgesprek, zullen we een uitgebreide anamnese doen. Dit is een onderzoek waarin we vragen naar de geschiedenis en relevante omstandigheden van uw gezondheid en klachten. Hoe beter we u kennen, hoe beter we op zoek kunnen gaan naar een oorzaak. Tijdens de anamnese vragen we daarom ook naar uw lengte, leeftijd en gewicht en stellen we vragen over uw ziektegeschiedenis en die van uw familieleden.

Na de anamnese beginnen we met een manueel onderzoek van uw lichaam. De osteopaat zal uw lichaam volledig inspecteren en controleren of alles naar behoren functioneert. Hierbij is het bewegingsapparaat een belangrijk aspect wat we goed controleren, maar we kijken ook naar de beweeglijkheid van bepaalde organen.

Zijn er eventuele bewegingsbeperkingen gevonden, dan zullen we deze met u bespreken. Hierbij maken we een koppeling met hetgeen dat u ons over uw klachten heeft verteld, en wat we tijdens het manueel onderzoek gevonden hebben.

Daarna volgt uiteraard de behandeling. Tijdens de behandeling maken we gebruik van manuele technieken. Voorbeelden hiervan zijn compressie en/of decompressie van sommige organen, het bindweefsel en de gewrichten. We stellen een duidelijk osteopatisch plan op om uw lichaam te behandelen en hierdoor uw lichaam meer in balans te brengen.

We raden u aan om tijdens de behandeling comfortabele kleding te dragen. Zo kunnen we de behandeling zowel voor ons als zeker voor u zo prettig mogelijk maken en kunt u op uw gemak op de behandeltafel liggen.

De meeste patiënten ervaren onze behandelingen als prettig en uw hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de technieken die we gebruiken; we maken geen gebruik van zware technieken.