Ook aan de goede gezondheid van uw baby of kind kan osteopathie zeker bijdragen. U hoeft zich geen zorgen te maken over onnodige bijwerkingen; het is volledig veilig. Meestal wordt na twee of drie behandelingen al resultaat geboekt. Gaat het om ernstigere klachten dan kan het zijn dat er meer dan drie behandelingen nodig zijn.

Wanneer kan osteopathie helpen?

Een moeilijke bevalling kan een van de oorzaken van problemen bij baby’s zijn. Mocht de bevalling, om welke reden dan ook, niet soepel zijn verlopen, dan kan dit problemen opleveren bij de baby. Osteopathie kan baby’s onder andere helpen bij het kiss-syndroom, spanning en stijfheid in armen, benen en romp, achterblijvende motorische ontwikkeling, niet kruipen of laat lopen, overstrekken, een onregelmatig of afgeplat schedeltje of voorkeurshoudingen van het hoofd of de romp.

Osteopathie kan daarnaast ook helpen bij interne problemen van bijvoorbeeld het maag- darmstelsel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan problemen met de keel, neus en oren, maar ook aan obstipatie, moeite met boeren, overmatig spugen, darmkrampjes en problemen met zuigen of slikken. Osteopathie kan daarnaast ook helpen bij mentale problemen zoals langdurig huilen en slaapproblemen. Ook kan osteopathie helpen bij astma, allergieën en eczeem.

Ook wat oudere kinderen kunnen baat hebben bij osteopathie. Zit een kind niet goed in zijn of haar vel, dan kan de osteopaat ook het kind weer in balans krijgen. Natuurlijk kan de osteopaat helpen bij bovengenoemde zaken, maar ook bij klachten na valpartijen, buikpijn, hoofdpijn, bedplassen en andere zindelijkheidsproblemen, scoliosis, kaakproblemen, ontwikkelingsproblemen en gedrags- en leerproblemen kan het kind baat hebben bij een behandeling bij de osteopaat.

Wat kunt u doen om te helpen?

Natuurlijk wilt u uw kind geruststellen tijdens de behandeling; dat mag ook zeker. U kunt bijvoorbeeld een speeltje of speen vanuit huis meenemen. Ook kunt u een flesje of iets anders om uit te drinken meenemen. Alles zodat we uw kind zo rustig mogelijk kunnen behandelen.

Hoe gaat de osteopaat te werk?

De osteopaat behandelt het hele lichaam van de baby of het kind met de handen. Hierbij staan de schedel, nek, rug, bekken en buik centraal. Dit doet de osteopaat zeer subtiel en zacht zodat het voor het kind niet anders dan aangenaam aanvoelt, waarbij verschillende handgrepen gebruikt worden. Bij baby’s zullen nooit manipulaties of het ‘kraken’ van gewrichten worden toegepast.